Kurzy kávy

Pořádáme pro veřejnost i budoucí baristy v našem showroomu nebo u Vás za barem.

Chcete se naučit, jak správně připravit kávu?

Pořádáme školení o kávě a její přípravě pro začátečníky
i zkušenější baristy.

Baristický kurz pro začátečníky

Kurz se skládá z teoretické a praktické části. Je určen jak pro milovníky kávy, kteří se chtějí dozvědět více o kávě, její přípravě a o tom, jak si kvalitně připravovat kávu doma, tak pro začínající baristy či budoucí zakladatele kaváren.

Teoretická část:

Teoretická část zahrnuje témata ze světa výběrové kávy, káva jako rostlina, její historie a původ, druhy, pěstování a zpracování kávy, pěstitelské oblasti, chuť kávy , mlýnky a jejich druhy, nastavování, čištění a důležitost správné práce s mlýnkem, parametry espressa a kávová terminologie.

Praktická část:

Praktická část zahrnuje obsluhu mlýnku, která je jednou z nejdůležitějších součástí práce baristy. Hlavním cílem základního baristického kurzu je naučit se samostatně čistit a nastavit mlýnek a připravit espresso dle správných parametrů. V praktické části je dále  upozorněno  na časté chyby v přípravě espressa a účastník je seznámen s tím, jak je rozpoznat a předcházet jim. Další části kurzu jsou pěnění mléka, nalévání mléka do cappuccina a ukázky techniky latté art.

Kurz Latte Art

Příprava mléčných nápojů na bázi espressa s obrázky? I to umíme a rádi své „know-how“ předáme dál.

Náše Baristka Dita Vás nauči nejen techniku „etchingu“ (nalití spěněného mléka a následná úprava perem), ale i „free pouring“, kdy výsledný obrázek tvoříte pouze pohybem lattiery a občas i hypnotizováním hladiny

Kapacita kurzu jsou 5-6 osob. Kurz se konájí dle domluvy a trvá 4 hodiny.

Cena: 2.000 Kč na osobu. Účastník obdrží certifikát.

Kdo školí?

Profesionální milovnice kávy, baristka, latté umělkyně

Dita Hanudelová

Barista, školitelka, kávové poradenství

Stala se baristkou se specializací na latté art. Už deset let pracuje v gastronomi v oboru baristiky, zkouší nové trendy nápady v oblasti kávy.

Své zkušenosti a znalosti nasbírala na několika kurzech které absolhovala od České barmanské asociace čí při vedení několika podníků a realizaci svého projektu.

Na našich baristických kurzech a získáte hlubší znalosti o kávě, o přípravě kávy a o moderních trendech v těchto oblastech.
V případě potřeby pro Vás i Vaše zaměstnance sestavíme kurzy či jiný druh akce na míru.

A co kdybychom vám teď řekli, že se vaše dokonalá káva dá udělat ještě dokonalejší? Máme pro vás novinku na trhu.

Ještě dokonalejší káva. Ano, o takovou se v našem showroomu pokoušíme. Pořídili jsme si k tomu zdatného pomocníka, kterému se v odborných kruzích říká Naked Portafilter, naháč nebo taky bezedná páka. Abyste tomu rozuměli: je to v podstatě speciálně upravená páka bez odtokových žlábků, kterými běžně káva vytéká. Ta se pak do šálku dostává celou spodní částí skrze sítko.

Ještě plnější chuť  pozná i začínající kafař.

Zůstaňme ještě chvíli u technické stránky, je totiž hodně důležitá. S bezednou pákou káva teče přímo do šálku. Po cestě se tak setká jen s malým množstvím kovu. Protože chybí odtokové žlábky, barista nemusí řešit výkyvy teplot způsobené horkým/studeným kovem. Taky si může být jistý, že nikde nezůstává olejovitý povlak po předchozí extrakci. Co z toho všeho plyne: barista může mít dvě různé kávy na mlýnku, a jejich chutě se vzájemně nemíchají.

To ale zdaleka nejsou jediné výhody. Bezedná páka se rychle a snadno čistí, takže si barista udrží kvalitu každičkého espressa.

Víte už o kávě dost?
Vyberte kurz jako dárek. Pošleme vám poukaz s otevřeným termínem.

Poukázky můžete zakoupit  a vyzvednout na našem showroom

Templova 6, Praha 1

11000 Staré město

Pro zapsání  či objednání termínu nás kontaktujte na:

info@gastro-trigon.cz

+420 778 045 445